loader image

Inlocuire curea distributie Constanta

Trebuie sa schimbi cureaua de distributie Iata ce trebuie sa stii despre kit-ul de distributie

Cureaua de distributie este o piesa importanta, care poate aduce numeroase prejudicii daca nu este schimbata la timp. Ruperea acesteia provoaca distrugeri importante motorului, fapt pentru care trebuie inlocuita inainte ca incidentele neplacute sa apara, de aceea este musai sa se tina seama de recomandarile producatorului pentru schimbarea curelei.

Aceasta piesa trebuie verificata cu atentie mai mare odata cu trecerea timpului si inmultirea numarului de kilometri, iar cand uzura isi lasa amprenta trebuie schimbata Aceasta masura creste durata de viata a masinii si impiedica deteriorarea altor piese importante ale motorului.

Mecanicii si producatorii atrag atentia asupra faptului ca ruperea curelei de distributie aduce o serie de costuri importante, intrucat remedierea problemelor aparute implica operatiuni complexe si de durata. Pentru a evita astfel de evenimente este esential sa se inlocuiasca din vreme aceaste piese. In randurile urmatoare vom mentiona cateva aspecte de care trebuie sa se tina seama cand se ia in considerare achizitionarea unui kit de distributie.

Cand se recomanda inlocuirea efectiva a curelei de distributie

Conform producatorilor, reviziile de inspectie ale autovehiculelor trebuie realizate anual, in cadrul acestora se efectueaza ai o analiza completa a curelei de distributie. Semnele de uzura se manifesta mai rapid daca autovehiculul estee rulat un numar mare de kilometri, inlocuirea componentei se impune cand kilometrajul de bord indica aproximativ 100.000 de kilometri.

Sunt insa masini care impun inlocuirea curelei de distributie mai devreme, cand ating 40.000 de kilometri, insa sunt si autoturisme care nu manifesta semne de uzura nici la 120.000 kilometri. Deci inainte de a schimba distributia este important sa se realizeze o inspectie temeinica si sa se ceara sfatul mecanicului.

Care sunt costurile pentru inlocuirea curelei de distributie

Cureaua de distributie este o parte componenta a unui kit format din curea, rola de ghidare, rola intinzatoare si pompa de apa. Piesele separat nu sunt foarte costisitoare, insa preturile de achizitie difera in functie de marca masinii si de magazinul din care sunt achizitionate. De obicei in service-ul auto aceste piese au adaosuri mai mari, deci pretul de achizitie este mai mare. Un kit de distributie de la AutoAtu este la fel de eficient ca si cel comercializat in service, insa poate fi cumparat mult mai ieftin, de aceea operatiunea de inlocuire a curelei de distributie trebuie si fie una programata, nu una de urgenta!

La costul kitului de distributie se adauga si pretul pentru manopera, iar acestea difera de la un service la altul si de la o marca la alta. In general, sunt taxate numarul de ore petrecute pentru inlocuirea pieselor. Inlocuirea curelei de distributie este o operatiune ce se realizeaza in mai mute etape si presupune demontarea unor componente, precum bateria, filtrul de aer, rezervorul de antigel, roata, tamponul si suportul motor. Operatiunea de inlocuire a curelei este una extrem de complexa, fapt pentru care perioada de lucru poate dura mai multe ore.

Riscurile la care se supun cei ce nu schimba cureaua de distributie

Cei ce aleg sa ignore semnele de uzura ale masinii, trebuie sa se astepte la reparatii capitale ale motorului sau chiar inlocuirea completa a acestuia. Daca cureaua de distributie se rupe in timpul rularii, autovehiculul nu mai poate fi transportat decat pe rampa. Primele care au de suferit din pricina acestei defectiuni sunt supapele, pompa de apa si pompa de benzina.

In astfel de situatii toate componentele motorului sunt afectate si in cele mai multe cazuri reparatiile nu readuc motorul la starea de dinainte, multe autovehicule produc zgomote in timpul functionarii, altele sunt dereglate si nu mai ruleaza ca inainte de incident. In cazul masinilor mai vechi costurile reparatiilor pentru astfel de evenimente, pot depassi valoarea totala a autoturismelor.

In concluzie cureaua de distributie este una din piesele care asigura buna functionare a masinii, totodata este o componenta care intareste siguranta personala, de aceea este bine sa se respecte recomandarile producatorilor si ale mecanicilor cu privire la starea de functionare.